Opplevelser

Rogaland frister med langstrakte fjorder, shopping muligheter, vestlandets største opplevelsespark, stedet hvor Norge ble samlet til ett rike. Vi har samlet noen av våre beste skatter under. 

last ned
Warm orange sunrise at the Preikestolen in the summer in Norway

Preikestolen

Preikestolen ved lysefjorden er en naturperle og er en av Norges største turistmagneter, og rager 604 meter over Lysefjorden. Den ligger en times kjøretur fra Campingplassen.

homepagebanner-2

Norwegian Outlet

Norwegian Outlet Stavanger ligger faktisk på Ålgård og er bare 10 min gangavstand fra campingplassen.

_file=Stupet_Master_AW_75289645 (1).jpg&dh=450&dw=800&cropX=0&cropY=0&cropH=2970&cropW=5280&t=4

Kongeparken

Kongeparken er Vestlandets største opplevelsespark og den attraksjonen i Rogaland med høyest besøk. I Kongeparken kan hele familien kose seg blant mer enn 60 opplevelser og aktiviteter! I Kongeparken kan du oppleve den magiske sjokoladefabrikken hvor barna lager ekte Freia melkesjokolade. Kongeparken har mange tilbud - blant annet Norges lengste bob-bane, brumleband, Norges største karusell - Humla og Norges høyeste karusell og bamsebotell. Kongeparken ligger i gåavstand fra campingplassen

Månafossen-1024x683

Månafossen

Månafossen er en foss som ligger innerst i Frafjord i Gjesdal kommune og den har et fall på 92 meter. Et spektakulært syn, går du videre kommer du til Mån som er en fin dagstur med mulighet for overnatting.

Jærstrendene-1024x587

Jærstrendene

Jærstrendene er strandområdet fra Tungenes i nord til Sirevåg i sør og har en lengde på 70 km. Her er det 25 km sandstrender, resten er rullesteinstrand og morenekyst. Et særpreg er at havet står rett på land, og det finnes ikke skjærgård langs Jærkysten.

Famous rock wedged and completely stuck between the walls of two steep cliffs in Kjerag Mountains, Norway

Kjerag

Kjerag er et fjellplatå på sørsiden av Lysefjorden. 2-3 timers spaser tur med fantastisk natur før du kommer til kjeragbolten som er en stein kilt fast i en kløft i fjellet 959 moh. Kjøretid fra Campingplassen 1,5 time.

jtu9ov2efrsafdncocdl

Kvadrat

Kvadrat er et av Norges største kjøpesenter med sin 170 butikker under samme tak. Skal du shoppe er dette stedet, her leter du ikke her finner du. Kjøpesenteret ligger 15 minutter med bil fra Campingplassen.

vitengarden-fasade

Jærmuseet

Jærmuseet på Nærbø er en del av et regionalt vitensenter for sør-vestlandet. Slagordet «å lære gjennom å gjera» er nøkkelord. Her får du prøve og teste og det er både inne og utendørs akitviteter.

AmfiAlgård-edit

Amfi Ålgård

Ålgård har et kjøpesenter, Amfi Ålgård. Med sine 30 butikker og en Kafè er dette absolutt verdt en tur. Kjøpesenteret ligger 10 minutters gange fra Campingplassen.

Three large stone swords against the blue sky.

Sverd i fjell

Ved Hafrsfjord finner du monumentet Sverd i fjell. Historien forteller at det var her Harald Hårfagre samlet Norge til et kongerike i 872. Monumentet består av tre sverd som er satt ned i bakken, og det står for fred, enhet og frihet. Vikingsverdenes hjalter er tatt fra sverd funnet i ulike deler av landet. Monumentet er laget av Fritz Røed (1928-2002), og ble avduket av Kong Olav i 1983.

img_0305_crppd-1

Perlå

Edlandshagen, også kalt «perlå», Ålgårds fineste badeplass ligger sentralt på Ålgård. 15 Minutter å gå fra Campingplassen.